Home » Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató, Kedves Barátom!

Isten hozta önt Abasár község weboldalán. Higgye el: jó helyen jár!

Tudta Ön, hogy harmadik királyunk, Aba Sámuel, Abasáron építette fel palotáját?

Vagy azt, hogy településünk már több mint 200 éve a hazai szőlőoltvány készítés egyik fellegvára?

Esetleg, hogy Abasáron több mint 400 pince és ipari park is van?

Ha ezekkel nem is volt tisztában, a híres abasári olaszrizlingről és nemes borainkról már biztosan hallott, sőt, ha elég szerencsés, akkor pedig kóstolta is őket.

Abasáron egyszerre elérhető a városi kényelem és a vidéki nyugalom. Történelmi településünk lakossága tradicionálisan szőlőművelésből, oltványtermesztésből, borkészítésből él. Látogatóink gyakran elmondják, mikor a Sárhegy oldalában kanyargó szőlősorok között beérkeznek az évezredes múlttal bíró településünkre, a Sárhegy völgyébe, úgy érzik: hazataláltak. A gondozott porták, történelmi pincesorok, a helyiek kedvessége teszi ezt a települést otthonossá. Mi abasáriak büszkénk vagyunk múltunkra, mint ahogyan településünk jelmondata is tartja: Abasár – Egy korty történelem!

Számos civilszervezetünkkel együtt működve, azon dolgozunk, hogy hagyományainkat megőrizzük, és új hagyományokat teremtsünk. Minket az év bármely szakában érdemes meglátogatni: télen adventi vásárral, tavasszal, a Szőlő-rügyfakadás Ünnepével és a Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivállal, nyáron búcsúkkal és Közösségi nappal, ősszel pedig szüreti felvonulással és bálokkal várjuk vendégeinket. És persze egész évben nyitott pincékkel!

A múlt az örökségünk, a jövőért dolgozni kell! Ez a gondolkodásmód indította arra Önkormányzatunkat, hogy megnyissa ipari parkját, ahová már számos cég költöztette telephelyét és folyamatosan várunk új érdeklődőket is!

Jöjjenek el személyesen is hozzánk és kóstolják meg sziklapincéinkben az abasári tüzes borokat, a cipóban kínált pincepörköltet, az abasári túros rétest! Barangolják be a Mátrát!

Addig is jó böngészést kívánok!

Dr. Lénártné Benei Anikó
Polgármester
Abasár

Közelgő események

Nyomtatványok