Első helyezést ért el Pikács Amira Leila az Abasári Napsugár Óvoda nagycsoportos óvodása, a gyöngyösi városi mesemondó versenyen. A megmérettetést még márciusban megelőzte egy házi mesemondó verseny az óvodában, melyre több nagycsoportos óvodás is készült. A mesemondó verseny kritériumainak, mely szerint a mese legyen: magyar népmese, verses- mese nem lehet és terjedelme nem haladhatja meg az 5 percet; Amira meséje felelt meg legjobban. Meséje címe: A rátóti csikótojás.
A Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára által, minden évben megrendezésre kerülő Gyöngyös város körzetének óvodásai számára megrendezett versenyre Amirát óvó nénije, és nagymamája kísérte el. A felkészülésben nagymamája, szülei és az óvodapedagógusok segítették. Kis társai előtt -mint közönség- többször elmondta a mesét, felkészülve ezzel is a megmérettetésre, kiállásra. Szorgalmát mesekönyvekkel jutalmazták az
abasári Napsugár Óvodában és a mesemondó versenyen is. Dr. Lénártné Benei Anikó Polgármester asszony az önkormányzat nevében kitartó munkájáért ajándékkal kedveskedik Amirának. Ezen felül Amira lehetőséget kapott az Egerben megrendezésre kerülő megyei mesemondó versenyen részt venni 2019. május 3-án.

Gratulálunk eddigi eredményéhez és kívánunk neki további sok sikert!