A Tekeres Sport Kör karate független sportszervezet 1993. augusztus 01-jén alakult, összesen 17 fővel. Alapítója az abasári kyokushin karatemester Tóth Attila. A Kyokushin (jelentése: Találkozás a végső igazsággal) karatéra alapul, amely egy full kontakt küzdelemre, épülő stílusú karateirányzat. Megalkotásakor Ójama Maszutacu, előtérbe helyezte a valós küzdelmet és hatékonyságot. Eme harcművészet a fizikai fejlődés mellett, egészséges életmódra is neveli tanoncait. A kyokushin célja a test és lélek harmóniájának az elérése. A foglalkozásokon nagy hangsúlyt fektetnek ennek a lehető legmagasabb szinten való elsajátítása.

A versenyekre való felkészítés, részvétel mind hazai, mind nemzetközi szinten is fő feladatkörébe tartozik a szervezetnek, melyeken a megjelenés folyamatos. Számos hazai, európai és más kontinensen megrendezett megmérettetéseken évek óta részt vesznek a csoport válogatott versenyzői. Eddigi eredményeik közé sorolható 38 Európa bajnokságon szerzett érem, ebből 10 Európa Bajnoki cím, és más országok versenyein szerzett minősítést.

Jelenlegi versenyzők név szerint:
Csintalan Ádám, Európa Bajnok 2. helyezett, Csetneki Anna és Farkas Angéla Európa bajnok 3. helyezett, Bánszki Eszter világbajnoki 4. helyezett, Bodó Anita az osztrák bajnokság 1. helyezettje. Váradi Henriett, Nehéz Nóra, Száz Virág, Fehér Eszter, Feczák Bianka, Fehér Eszter, Tóth Attila, Csontos Levente, Csépány Boglárka, Bánszki Erika, Csépány Zsolt, Besenyei Adrienn, Besenyei Noémi számtalan érmet szerzett már országos és nemzetközi versenyeken.

A szervezet jövőbeli céljaként tűzte ki helyzetük stabilizálódását, mivel jelenleg saját termük nincs, törekednek egy privát hely kialakítására. Közeli-távoli terveik között szerepel egy témába vágó japán túra szervezése. Ez mindenki számára nagy örömet szerezne, hiszen közelebbről megismerkedhetnének a japán kultúrával, és magával a khyokushin-nal. A csoport foglalkozásait minden hétfőn, kedden és pénteken az abasári Aba Sámuel Általános Iskola tornatermében tartja. Két csoport van: felnőtt és gyerek.

Az új tagok, függetlenül attól, hogy harcművészeti tapasztalattal rendelkeznek e vagy sem, az adott korosztályuknak megfelelő csapatba kerülnek, kezdő szint nincs. Az adott csoporton belül a tanoncok különféle figurákat gyakorolnak fejlettségi, edzettségi szintjüknek megfelelően, az edző által összeállítva. A sportszervezet lelkes növendékeinek életkora az 5 éves kortól egészen a 60-as éveiben járó korosztályra tehető. Az edzéseken bárki részt vehet költségtérítés fizetése ellenében.

Jelentkezni Tóth Attilánál lehet a következő elérhetőségeken:
37/360-271 vagy tha-etele@freemail.hu.