Abasári Községi Sportegyesület – ASE

Az Abasári Községi Sportegyesületet még a múlt század közepén, 1953-ban alapították a sportot, futballt kedvelő falubeliek. Azóta is rendületlenül működik az egyesület közel 60 fős létszámmal. Ebből 20 fő felnőtt, 20-22 fő ifjúsági játékos, és az U-14-es csoportban 12 fő fiatal játszik. Idetartozik még az edző, a gyúró, a szakosztályvezető, a gazdasági vezető és az 5 fős elnökség, amelynek a jelenlegi elnöke Endrész László.

Elérhetőségek:
Endrész László
20/420-4616
laszloendresz@freemail.hu

A szervezeten belül három szakosztály található: a futball, a tömeg- és szabadidősport, valamint az íjászat. Főbb feladatai közé tartozik a rendszeres sportolási, gyakorlási tevékenységek szervezése és lebonyolítása. E célból alakultak, és ezért is működnek hatékonyan.

Fontos céljaik:
a szabadidő sportolással való eltöltésének a biztosítása
versenysport előmozdítása
tehetséggondozás megszervezése, utánpótlás nevelése
versenyek szervezése és azokon való részvétel
szakosztályok működtetése
sportélet fellendítése
sportegyesülettel kapcsolatban álló oktatási, nevelési intézmények tanulóinak sportolási lehetőségeinek növelése.

A labdarúgó szakosztály évente részt vesz a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett megyei bajnokságokon különböző osztályokban. Mind a felnőtt, az ifjúsági és az utánpótlás korosztály csapatai változó sikerrel szerepelnek ezeken a mérkőzéseken. Az edzéseket heti két alkalommal tartják a futballpályán, de rossz idő esetén sem marad el az edzés, mert akkor az iskola tornatermét veszik használatba.

Pályázat nyereményből 2014-ben az Önkormányzat segítségével kívül és belül felújíthatták az öltöző épületét, most pedig a locsolóberendezést szeretnék kiépíteni. Csapatukba szeretettel várják olyan fiatalok jelentkezését, akik kedvet kapnak és úgy érzik, hogy szívesen sportolnának, fociznának vagy éppen íjászkodnának. Egész évben várják a sportoláshoz kedvet érző ifjakat.

Közelgő események

Nyomtatványok