2018. december 01.-én az abasári Napsugár Óvoda Alapítványa, az Önkormányzat a Szülői közösség támogatásával szervezte meg a IX. Adventi jótékonysági vásárt, Abasár Fő terén „Melegség költözzék a szívekbe” címmel.
A rendezvény bevétele, a Napsugár Óvoda alapítványát támogatta, melynek egy részéből  karácsonyra vásárolunk játékokat a gyerekeknek, mint minden évben. Meghívtunk minden abasári lakost és minden jó szándékú embert, aki szerette volna átélni az ünnepvárás hangulatát, s a Mikulásvárás varázsát. A vásárban helyi vállalkozók közreműködésével, és abasári borokkal, (melyekkel a helyi gazdák támogatták a rendezvényt), a téli hidegben melegen tartó italok, ízletes ételek árusítása történt. A közelgő ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyakat, portékákat a faluban működő intézmények,és az óvoda dolgozói készítették. A kínálatot tovább színesítette az Idősek klubja kézműves termékei, és még néhány vállalkozó, saját termékei értékesítésével (méz, lekvár, mézeskalács). Természetesen az illatozó kürtöskalács, kolbász, kenyérlángos, csokis gyümölcskosár sem hiányzott a palettáról.


A vásári tér berendezéséről az Abasári Nonprofit Településfejlesztési Kft. munkatársai gondoskodtak, a biztonságot pedig a helyi Polgárőrök biztosították. Köszönet érte!

A vásárral egy időben a színpadon az Iskolás és Óvodás gyerekek, Tánccsoportok Mikulásváró műsorukkal szórakoztatták a közönséget. Táncház és Flashmob is színesítette a műsorkínálatot.


Az idén meghirdetésre került egy mézeskalácsház sütő verseny, melyre többen beneveztek. A rendezvény végén a kiállított pályaműveket díjaztuk, közönségszavazat alapján, majd elárvereztük, s a megmaradt édességet felajánlottuk a hajnali Rorátéra járó gyerekek számára a reggelihez.
A gyerekek a már megszokott ló-, és bikalovaglás mellett az idén körhintázhattak is. Az óvoda dolgozói az előző évekhez hasonlóan elkészítették a falu adventi koszorúját, s este a szentmise után gyújtottuk meg a koszorún az első gyertyát. A Mikulás minden jelen lévő gyermeket megajándékozott, az Önkormányzat jóvoltából.

Köszönet a kilátogató embereknek a részvételért, a támogatásért!

Az óvoda dolgozói nagy lelkesedéssel, fáradhatatlanul dolgoztak, s álltak helyt ezen a nem öncélú rendezvényen! A vásár bevétele: 450 000Ft.
Mindenkinek mosolyt, melegséget, szeretetet kívánunk a közelgő ünnepekhez!