Abasár Község Önkormányzata 10 152 556 forint támogatást nyert a élethosszig tartó tanulás és a versenyképes oktatás elősegítésére az Aba Sámuel Általános Iskolában.

A „Nem csak krétával – együtt a digitális írástudásért a XXI. században” című és TIOP-1.1.1.-07/1-2008-0876 számú pályázat keretein belül többek között 5 digitális táblát,19 asztali számítógépet és a speciális nevelési igényű gyermekeket segítő informatikai eszközöket szereznek be. A tendert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program kiírására nyújtotta be az Önkormányzat.

Az élethosszig tartó tanulás kulcsfontosságú a sikeres és versenyképes tudás megszerzéséhez és megtartásához. Az ehhez szüksége kompetenciák elsajátítást szolgálja a pályázat, melynek keretein belül összesen 19 asztali számítógép kerül beszerzésre, a szükséges szerverekkel valamint két darab notebook-kal együtt. A pedagógusok a pályázat megvalósítását követően úgynevezett interaktív táblák segítségével végezhetik az oktatást. A támogatás intenzitása 100 %.