Home » Hírek » Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el egész Heves megyére

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el egész Heves megyére


2019. február 25-től, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter Heves megye teljes területére is. A fokozott tűzveszély időszakában tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. A belterületen a tűzgyújtásra a rendeletben meghatározottaknak megfelelően a hétfői napokon továbbra is van lehetőség.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is. A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott a tűzveszély a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról az erdotuz.hu oldal ad tájékoztatást.

Forrás: Heol

Közelgő események

Nyomtatványok