Az akadálymentes bejárat kialakításához szükséges bontással kezdődött az abasári önkormányzat épületének felújítása még tavasszal. A település bruttó 44 339 000 forint támogatást nyert a hivatal energetikai megújítására, az „Energiatudatos önkormányzati működés – Abasár I.” Című és TOP-3.2.1-16-he1-2017-00028 azonosító számú pályázat keretein belül.

A felújítás során megújult az önkormányzat fűtésrendszere, kicseréltük a fűtőtesteket. Új, jó hőszigetelésű nyílászárókat építettek be a korábbi rossz állapotú ajtók és ablakok helyére. Tető- és oldalfali szigetelést kapott az eddig hőszigetelés nélküli épület, valamint kicserélték a régi és gazdaságtalan kazánt is.

Az akadálymentes megközelíthetőség érdekében a korábban a Fő útról nyíló bejárat megszűnt, ott ugyanis nem lehetett volna egy biztonságos akadálymentes bejáratot létesíteni. Helyette az udvarban nyitottak egy új, akadálymentes rámpával is ellátott bejáratot. Ennek köszönhetően a mozgáskorlátozottak mellett az idősek, valamint a babakocsival érkező ügyfelek is könnyedén, lépcső használata nélkül meg tudják közelíteni az épületet. Emellett egy akadálymentes mosdót is kialakítottak. Új helyre, egymás mellé kerültek a szociális, pénzügyi- és pénztári irodák, így az ügyintézés még gyorsabb és egyszerűbb lett. A régi bejárat helyén egy tárgyalóhelységet alakítottak ki. A pályázat keretében csak az energetikai megtakarítást elősegítő munkálatokat lehet elszámolni. Így az irodák tisztasági festése, az új beltéri ajtók beszerelése, a járólapok felújítása saját forrásból valósult meg. Természetesen itt is a jó gazda fejével gondolkoztunk – árulta el Dr. Lénártné Benei Anikó polgármester.  – Azaz amit csak lehetett felújítottunk, újra hasznosítottunk. Így például a nagyterem ajtóit lecsiszoltuk és újrafestettük, de megóvtuk a régi, kissé már lepusztult beépített szekrényeket is. Ezek csiszolás és festés után új életre keltek, most az új étkezőben használjuk őket. Az épület már évek óta napelemmel van ellátva, mostantól pedig az energiatakarékosságot a kitűnő szigetelés is segíti a klímatudatosság jegyében.

A korábbi minikonyha helyett végre sikerült étkezőt is kialakítani.