Kezdőlap » Hírek » MEGHÍVÓ Norvég-Magyar együttműködés Abasáron

MEGHÍVÓ Norvég-Magyar együttműködés Abasáron


Egymástól szeretnének tanulni. Nyertes pályázatot nyújtott be Abasár Község Önkormányzata a ”Bilateral Activities in Capacity Building and Institutional Cooperation Programme Area (HU11-B1-2017)” című felhívásra. Az „Összefogással helyi szinten az idősek jobb életéért” című és HU11-0003-B1-2017 számú pályázat keretében Abasár és a norvégiai Elverum önkormányzatai működnek együtt. A projekt fókuszában az idős ellátás területén belüli tapasztalatcsere és közös gondolkodás áll, külön fókusszal a közösségfejlesztésre, lakossági- és településközi együttműködésre, valamint a legjobb gyakorlatok cseréjére, az önkormányzati szolgáltatás-nyújtás, idősellátás, ifjúságpolitika és a fenntartható fejlődés területein.

A projekt keretében 2017.09.21-23. között norvég delegáció látogat Elverumból Abasárra, ahol szakmai workshop keretében megismerik az abasári idősgondozás jelenlegi állapotát, szakmai tapasztalatcserén és kerekasztal megbeszélésen vesznek részt. Emellett meglátogatják a településen működő Abasári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulásban részt vevő tagtelepülések intézményeit is: Karácsond, Vécs és Nagyfüged településeken.

Az eseményhez kapcsolódóan
2017. szeptember 22. napján, 13:00 órától
sajtótájékoztatóra kerül sor,
a Saári Közösségi Házban (3261 Abasári Iskola út 36.),
melyre ezúttal nagy tisztelettel meghívjuk.

További információ Pózmánné Hegedűs Andreánál kérhető a 06703402746-os telefonszámon, vagy e-mailben a sajto@abasar.hu e-mail címen.

Projektgazda: Abasár Község Önkormányzata, 3261 Abasár Fő tér 1., www.abasar.hu
Projekt címe és száma: Összefogással helyi szinten az idősek jobb életéért” HU11-0003-B1-2017
Megítélt támogatás: 25 000 Euro
A PROJEKT AZ EGT ÉS NORVÉG FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUSOK TÁMOGATÁSÁVAL JÖTT LÉTRE!

Közelgő események

Nyomtatványok