Idén sem maradhatott el az Abasári Honvéd Baráti Kör hagyományos őszi találkozója. A baráti hangulatú eseményt a Saári Közösségi Házban tartották, ahová mintegy ötvenen jöttek, az egykor a település laktanyájában szolgálatot teljesítők közül, illetve a családtagjaik látogattak vissza az ország különböző részeiből – mesélte az egyesület titkára. Dudás Béláné hozzátette, az összejövetelen mindig különleges témájú, de aktuális előadást hallhatnak.

– Napjaink biztonsági kihívásai és a Magyar Honvédség című előadást dr. Besenyő János ezredes tartotta, majd ezt követően megkoszorúztuk a településen két éve felállított Harckocsi Emlékművet is, amely szintén hagyományos programja a társaságnak ilyenkor – tette hozzá.
Az egyesület 2004-ben 142 fővel alakult első működési formáját tekintve, mint önkéntes baráti kör. Az önkormányzat támogatásával azonban hét éve már egyesületi formában működik és a valamikori Magyar Néphadsereg, abasári 44. harckocsi ezredének egykori hivatásos-, szerződéses katonái, polgári dolgozói és azok hozzátartozói a tagjai.
(Forrás: Heves Megyei Hírlap)

Az eseményről Aranyos Károly ny. ezredes beszámolója alább olvasható