Az Aba Király Patika egészségmegőrzés népszerűsítésére, 518 760 forintot nyert. A projekt elsődleges célcsoportja az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola tanulóinak közössége, akik vágynak a szabadidő tartalmas eltöltésére, fogékonyak az egészséges életmóddal kapcsolatos eszmék befogadására. A projekt másodlagos célcsoportja a szülők, pedagógusok, óvodások; lényegében Abasár teljes lakossága, akik előtt megnyílik a közös és aktív testmozgás lehetősége.

A projekt megvalósításában részt vesznek az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola tanulói, az Aba Király Patika, a Szülői Munkaközösség, az Abasári Jövő Nemzedékért Alapítvány, az Abasári Napsugár Óvoda, valamint helyi segítő vállalkozók, szülők.

Az iskolában hagyományosan minden évben megrendezésre kerül november hónapban az „Egészségnevelési hét” programsorozata. A tematikus hét célja az egészséges életmód népszerűsítése, a hagyományos tanrenden felüli boldogság faktorok emelése. A programok közt szeretnék bővíteni az előadók körét is, illetve a gyógyszertár és a patikusok intézményi, települési beágyazódását mélyíteni. Az egészségnevelési héten a tanulók óriási örömmel és lelkesedéssel használják a fogmosás hatékonyságát ellenőrző plakkfestő anyagokat. A kijelölt „fogmosó napon” a helyi óvoda „nebulóit” is szeretnénk meghívni az együttes fogmosásra és fogfestésre.

A pályázatban a gyógyszertár vállalta az iskolai előadássorozatok megtartását a gyerekek, a pedagógusok, a szülők, a település lakosai és a helyi óvodások részére (legalább 4 óra interaktív előadás) az iskola területén. Az Aba Király Patika az iskolások számára nyitott napot szervez, melynek folyamán a tanulók közelebbről megismerkedhetnek a helyi gyógyszertár működésével, a patikusok munkájával, a gyógyszerek fontosságával.

A fejlesztés keretében az iskola udvarán két darab kültéri fitneszgép kerül elhelyezésre, egy kültéri mozgásfejlesztő parkot alakítanak ki. A cél az, hogy ezen gépek segítségével a tanulók, a szülők és a helyi lakosok ingyenesen edzhessenek és vigyázzanak ezzel egészségükre. A gyógyszertár olyan kültéri eszközöket kíván beszerezni, amelyek egyszerűen használhatóak, akár párhuzamosan több ember is igénybe veheti és alkalmasak arra, hogy egyszerre több korosztály is használhassa őket. A gépek kiválasztásánál törekedtek arra, hogy a teljes testet megmozgathassák a park használói, ezért 1 db evező támlás dupla férőhelyes gépet, valamint 1 db lehúzós karerősítő dupla férőhelyes gépet helyezünk ki. A fizikai megvalósítást követően ünnepélyes átadást szervezünk a novemberi egészségnevelési hét eseményein belül.

A pályázat nem titkolt célja a helyi közösségek kapcsolatának erősítése, a tudatos egészségmegőrzés népszerűsítése, a mindennapos mozgás eszményének kialakítása, valamint az elmúlt időszakban néhány fejlett országban sajnálatosan népszerű oltás- és gyógyszerellenesség kialakulásának megakadályozása.