Kezdőlap » Hírek » Abasár egymillió forintot nyert

Abasár egymillió forintot nyert


A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-tól folyamatosan. A 2017-es évben a megvalósításában részt vett a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, az Országos Polgárőr Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is. Abasár egymillió forintot nyert a Legjobb Önkormányzati Gyakorlat pályázaton.

A pályázati program célja új és innovatív helyi megoldások, a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és az ilyen megoldásokat nyújtó önkormányzatok tudásának és tapasztalatának megismertetése az ország más önkormányzataival és a szakmai közélettel. A program által kezdeményezett tudásátadási folyamat nem csupán azokat az önkormányzatokat segíti, amelyek új megoldásokhoz jutnak, hanem azokat is, amelyek a gyakorlatokat kialakították.

Az idei pályázati szakasznak két pályázati témája volt: a „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei, a másik téma a Helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése, a helyi önkormányzat és a helyi polgárőr egyesület együttműködésén alapuló közös programok felkutatását célozta. Abasár az utóbbi témakörben pályázott.

A pályázók több szakaszban versenyeztek, a sikeresen beadott pályázati anyagot követően, az első körben bejutott pályázókat döntő bizottság járta körbe, megnézve a helyi adottságokat. Ezt követően kiválasztották a 3 döntőst, akik 2017. október 24-én Budapesten, a Belügyminisztériumban vettek részt az utolsó megmérettetésen, egy 10 perces prezentáció keretében.

Itt döntött a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program Irányító Bizottsága. A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2017. évi pályázati szakaszában, a Helyi polgárőrség és az Önkormányzat együttműködése kategóriában Abasár Község Önkormányzata a II. helyezést érte el, mely 1 millió forint díjazással jár.

Közelgő események

Nyomtatványok