Huszonöt év – 1100 érem! A nyolcvanas-kilencvenes évek elején fellángoló küzdősport láz nyomán számos karate, judo és hasonló sportkör jött létre, azonban az abasári Tekeres Sport Kör sok más egyesülettel ellentétben 25 éve folyamatosan a település életének része, és tagjai mai napig sikert-sikerre halmoznak. A sportkört 1993-ban alapította Tóth Attila, aki jelenleg is a Tekeres vezetője amellett, hogy ő maga is aktív sportoló, aki az elmúlt 20 Európa Bajnokságon zsinórban az élmezőnyben végzett kategóriájában, többszörös Európa Bajnok. A kezdetektől a mai napig a kyokushin karate a sportkör fő ága, negyedszázada ugyanannak a világszervezetnek a tagja.

Az alapítás óta közel 700 ember volt aktív tagja a sportkörnek, melynek jelenlegi létszáma 60 fő. Ez idő alatt a Tekerest képviselve a sportolók nagyjából 1100 érmet nyertek, amely elképesztő szám. A magyar bajnokságok és tornák rendszeres résztvevői, az elmúlt 25 évben 16 országban vettek részt a sportolók nemzetközi versenyeken. A teljesség igénye nélkül két fontosabb szám a rengeteg siker közül: az elmúlt két és fél évtized alatt a sportkör tagjai 46 alkalommal végeztek az Európa Bajnokság első hat helyének valamelyikén, valamint a világbajnokság és világ kupa megmérettetések során 8 alkalommal végeztek az első négy hely valamelyikén.

Az eredmények magukért beszélnek, a sportkör a mai napig aktív ami természetesen nem másnak köszönhető mint a vezető Tóth Attila elszántságának és a sportban megmutatkozó tudásának, tehetségének. A Tekeres Sport Kör a település sportéletének meghatározó szereplője, mely nélkül szegényebb lenne Abasár.

Kívánunk még legalább további 25 sikeres évet!

Abasár, 2019. 01. 11.

                                                                                   Abasár Község Önkormányzata