Home » Fejlesztések » Interaktív táblák » A projekt hírei – interaktív táblák

A projekt hírei – interaktív táblák


Digitális eszközökkel az élethosszig tartó tanulásért
Abasár Község Önkormányzata 10 152 556 forint támogatást nyert a élethosszig tartó tanulás és a versenyképes oktatás elősegítésére az Aba Sámuel Általános Iskolában. A „Nem csak krétával – együtt a digitális írástudásért a XXI. században” című és TIOP-1.1.1.-07/1-2008-0876 számú pályázat keretein belül többek között digitális táblákat, számítógépeket szereznek be. A tendert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program kiírására nyújtotta be az Önkormányzat.

Az élethosszig tartó tanulás kulcsfontosságú a sikeres és versenyképes tudás megszerzéséhez és megtartásához. Az ehhez szüksége kompetenciák elsajátítást szolgálja a pályázat melynek keretein belül összesen 19 asztali számítógép kerül beszerzésre, a szükséges szerverekkel valamint két darab notebook-kal együtt. A pedagógusok a pályázat megvalósítását követően úgynevezett interaktív táblák segítségével végezhetik az oktatást.

Az interaktív tábla olyan eszköz, amely egy szoftver segítségével kapcsolja össze a táblát úgy egy számítógéppel (és projektorral), hogy annak vezérlése a tábláról lehetséges lesz, illetve a táblára került tartalmak háttértárolóra menthetővé válnak. Olyan komplex tanulói környezetet lehet teremteni a rávetített objektumok, az internet és multimédiás CD-k kínálta lehetőségekkel, melyekben a diákok, és a tanár kreativitását kihasználva igazi problémamegoldás következhet be. A tanulók játszva, felfedezve, szórakozva tanulás közös élményére építve sajátíthatják el a tananyagokat. A pályázat keretében összesen 5 ilyen tábla és a hozzátartozó tantermin csomag kerül beszerzésre.

A pályázat a speciális nevelési igényű gyermekek versenyképességét is szolgálja, az ő részükre a látássérülteket segítő dokumentum kamerát valamint a mozgáskorlátozottak segítségét szolgáló fejegér szettet vásárolnak. A pályázat segítségével olyan tudáshoz juthatnak az általános iskola tanulói, mely biztos alapot nyújt a folyamatos versenyképes fejlődéshez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Pályázat megnevezése: „Nem csak krétával – együtt a digitális írástudásért a XXI. században”
Támogatás összege: 10 152 556 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Nyertes: Abasár Község Önkormányzata
3261 Abasár, Fő tér 1.
További információ:
Tel.: 06/37-560-407
Fax.:0637/560-408
e-mail: sajto@abasar.hu

Közelgő események

Nyomtatványok