Home » Civil szervezetek » Éjszakai Pingpong Klub

Éjszakai Pingpong Klub


Az abasári Pattogteam éjszakai pingpongklubot több, mint tíz éve alapította Abasár Község Önkormányzata, Búzás Szilvia szervezésében. Ezt követően csatlakozott a Magyarországi Éjféli Sportbajnokság Egyesülethez (MÉSE).

Elérhetőség:
Ivády Gábor
37/360-271, 0630/323-6573
ivadygabor@gmail.com

A szervezet hátrányos helyzetű fiatalok segítése érdekében alakult, éjszakai sporttevékenységeit a célból hozta létre, hogy a 12-25 év közötti fiatalok az utcákon való csellengés, alkoholfogyasztás, droghasználat, kicsapongó életmód helyett, hasznosan, biztonságos környezetben töltsék el szabad estéiket. Jellegét tekintve családpótló, párkereső, szórakoztató, életmódformáló szociális sport- és játékklub. Az országban már 16 helyen vehetik igénybe e szervezet szolgáltatásait a fiatalok. Klubjainkban többféle sportot és játékot űzhetnek akár közösen is fiúk-lányok, ezzel segítve az ebben a korban meghatározó másik nem iránti érdeklődést.

A társulat ötletét a „Pingpong doki” néven elhíresült, Dr. Faragó Sándor találta ki 1989-ben, aki az orvosi rendelője előterében felállított egy pingpongasztalt. Ezt meg is hirdette, a gyerekek pedig hamar odaszoktak. Országos eseménnyé csak tíz évvel később, 1999-ben nőtte ki magát. A klubok mellékesen szociális igényeket is kielégítenek azáltal, hogy ételt-italt kínálnak a betérőknek. Az abasári pingpongklubban zsíros kenyér és forró tea várja a gyerekeket. A szervezet a Magyarországi Éjféli Sportbajnokság Egyesület (MÉSE) részeként fontos szerepet tölt be a község életében. A klub minden pénteken 20:00-23:00-ig tart foglalkozást a helyi Általános Iskola tornatermében, ezelőtt az IKSZT adott otthont a foglalkozásoknak. Fő programjaik a futball, csocsó, kártyajáték, bármi egyéb, amit szívesen csinálnának együtt a fiatalok. Pingpongozni is szoktak, bár ez mára már nem olyan népszerű, mint régen volt.

Évente 3-4 alkalommal versenyeken is eredményesen szerepelnek a tagok. Asztalitenisz kategóriában Mayer Attila, Mayer Krisztián, Ivády Fanni, Petes Dániel és Petes Gábor kiemelkedő eredményeket szereztek. Az elért teljesítményeket ajándékokkal jutalmazzák. A klub szeretettel várja az újabb tagokat, a foglalkozások ingyenesek, melyekhez a megadott korosztályon belül bárki csatlakozhat. Egyedüli feltétel, hogy a foglalkozás alatt a tagok nem dohányozhatnak, nem fogyaszthatnak alkoholt, nem állhatnak drog, egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt és természetesen az elvárt magatartási normáknak megfelelő viselkedést tanúsítanak. Az egyesület képviselője Ivády Gábor, fő céljának tekinti, hogy ameddig csak lehet a szervezet fennmaradjon, a MÉSE szervezésében, vagy anélkül.

Közelgő események

Nyomtatványok